RD Pálava

Vila Pálava byla navržena na jižní straně svažitého terénu nad Brněnskou přehradou.
Základním kritériem pro návrh stavby bylo vybudování moderního bydlení pro starší pár s dostatkem prostoru a možnost bezbariérového úžívání.
Přízemní část obsahuje denní a technické místnosti včetně dvou hostinských pokojů se samostatným sociálním zázemím. Nedílnou součástí domu je i kryté garážové stání umožňující přístup do domu „suchou nohou“, který zabezpečuje předsazené 2NP.
Bezbariérový přístup do 2NP zajišťuje výtahová šachta umístěná v těžišti domu.
Celé 2NP je vyhrazeno jako klidová část pro majitele domu, skládající se z ložnice, šaten, terasy se zahradou a prostornou koupelnou. Všechny klidové místnosti umožňují nekrytý výhled na vodní plochu a přilehlé okolí.

Technické parametry stavby:
– užitná plocha stavby: 205 m2
– obvodové zdivo: keramické tvarovky 2in1
– zateplení: kontaktní zateplovací systém z minerální vaty tl. 120 mm
– střecha: plochá střecha s nadstřešní izolací ze spádových klínů
– střešní krytina: spodní střecha terasové modřínové palubky v kombinaci s extenzivní zelenou střechou, horní střecha zelená extenzivní
– otvory: hliníková okna a dveře
– vytápění: krbová vložka na tuhá paliva v kombinaci s plynovým kondenzačním kotlem
– celkové náklady na výstavbu: 4,0 mil. kč